2.1. Dimensiunile Anvelopelor – Ce înseamnă ?

claricebogen863

Acestea nu sunt standard, deci trebuie sa consulti specificatiile oferite de producator pentru a determina ce inseamna exact, daca esti curios. Sunt acele elemente de baza are unei masini care garanteaza o securitate maxima si performante ridicate.

Astfel este oprita pierderea presiunii de aer, chiar si cand obiectul ce a provocat pana se desprinde din anvelopa. Dimensiunile potrivite ale anvelopelor anvelope kelly producator au fost determinate de catre fabricantul masinii in baza unor teste si verificari foarte amanuntite. De asemenea, ei pot identifica orice schimbare ale performantelor dinamicii autovehicului cum ar fi pierderea presiunii, zgomot sau vibratii.

Pentru selectare trebue sa ne conducem de marcajele de baza de pe anvelope cum sunt:dimensiunea anvelopelor indicele de incarcare presiunea maxima permisa Indicele de viteza Indicatorii de uzura Umplutura de talon – șnur din amestec de cauciuc, cu secțiune circulară și triunghiulară. Anvelopele reprezinta o componenta importanta pentru securitatea in trafic, deaceeia pentru selectarea lor trebue sa ne conducem dupa parametrii recomandați de producatorul auto.

Pentru inceput, anvelopele sunt singura legatura intre masina ta si suprafata de rulere (asfalt in cele mai fericite cazuri). ECE (Economic Commission for Europe (UN institution in Geneva)) – marcaj care atesta certificarea ECE si indeplinirea standardelor ECE pentru dimensiunile fizice, cerintele de marcare si rezistenta la viteze ridicate.

Iar ce inseamna 88T la anvelope este un indiciu foarte important de care trebuie sa tii mereu cont.

Ai grija insa, deoarece pe piata exista anvelope de iarna care nu contin aceste simboluri, acestea nefiind omologate prin lege. Din punct de vedere legal nu ai voie sa circuli cu anvelope de dimensiuni diferite fata de specificatiile producatorului masinii. ContiSeal – marcaj special al anvelopelor Continental care au la baza o tehnologie noua de etanseizare a penelor de cauciuc aparute in calea de rulare a anvelopei.

Citirea corectă a codurilor indici viteza anvelope și a caracteristicilor anvelopelor. Mai multe informatii gasesti si aici. Similar cu eticheta de eficienta indici de viteza anvelope (anveloperanforsateceinsea86283.acidblog.net`s statement on its official blog) pe aparatele electrocasnice, eticheta UE pentru anvelope furnizeaza informatii importante despre performantele acestora si iti permite sa compari mai usor caracteristicile diferitelor modele disponibile.

Diferenta in cazul distantei de franare este 18 metri intre o anvelopa clasa A si una clasa F, adica mai multe lungimi de masina Sunt anvelope care se regasesc mai ales pe masinile mai moderne,pe SUV-uri sau pe cele destinate transportului de pasageri.

Inainte de cele patru cifre se mai pot gasi si alte coduri optionale. Daca presiunea este foarte scazuta poate aparea uzura chiar pe flancurile anvelopei. Daca nu tii cont de aceste reguli de baza poti pune in pericol atat siguranta ta cat si a celorlalti participanti la trafic.

Chiar daca aveti tractiune integrala, anvelopele de iarna va vor imbunatati performanta masinii si increderea pe sosea. Recomandabil sa aleaga o marca premium de anvelope all-season (Goodyear, Continental, Pirelli, Bridgestone). Nu este necesara înlocuirea imediata a anvelopei.

Este reprezentat printr-o litera din alfabet si ne informeaza in baza unor standarde despre viteza maxima cu care poate rula o anvelopa pe carosabil.

Indicele de sarcina este foarte important pentru ca ne scapa de aparitia galmelor in anvelope, codul pe anvelope este in cifre si variaza intre 60 (250 kg) si 125 (1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *